Når du skal bruke en girdrevet ventil kontra en spakbetjent ventil

Ventilen er en enhet som regulerer strømmen av rørledningen og er hovedkomponenten i rørledningsteknikken på forskjellige steder.Hver ventil trenger en måte den kan åpnes (eller aktiveres på).Det er mange forskjellige typer åpningsmetoder tilgjengelig, men de vanligste aktiveringsenhetene for ventiler 14″ og under er gir og spaker.Disse manuelt opererte enhetene er ganske rimelige og enkle å implementere.Dessuten krever de ingen ekstra planlegging eller er mer enn enkle. Installasjonen (dette innlegget går mer detaljert inn på detaljene om girdrift) Dette blogginnlegget gir en grunnleggende oversikt over girstyrte ventiler og spakstyrte ventiler.

girstyrt ventil
Den girstyrte ventilen er den mer komplekse av de to manuelle operatørene.De krever vanligvis mer innsats for å installere og betjene enn spakbetjente ventiler.De fleste girdrevne ventiler har snekkegir som gjør dem lettere å åpne og lukke.Dette betyr at de flestegirdrevne ventilertrenger bare noen få omdreininger for å åpne eller lukke helt.Girdrevne ventiler brukes vanligvis i situasjoner med høy stress.

De fleste girdeler er laget utelukkende av metall for å sikre at de tåler juling og fortsatt fungerer.Robustheten til den girstyrte ventilen er imidlertid ikke helt vanlig.Gir er nesten alltid dyrere enn spaker, og er vanskeligere å finne med mindre ventiler.Dessuten gjør antallet deler som er tilstede i giret mer sannsynlig at noe mislykkes.

 

spakbetjent ventil
spakbetjent ventil

Spakbetjente ventiler er lettere å betjene enn girstyrte ventiler.Dette er kvarts-omdreiningsventiler, noe som betyr at en 90-graders sving vil åpne eller lukke ventilen helt.Uavhengig avventiltype, spaken er festet til en metallstang som åpner og lukker ventilen.

En annen fordel med spakbetjente ventiler er at noen av dem tillater delvis åpning og lukking.Disse låses uansett hvor rotasjonsbevegelsen stopper.Denne funksjonen er nyttig for prosjekter som krever nøyaktige målinger.I likhet med girstyrte ventiler har imidlertid spakstyrte ventiler ulemper.Leveres tar mer plass enn ventiler og tåler generelt ikke like mye trykk som gir og er derfor mer utsatt for brudd.Spaker kan også kreve mye kraft å betjene, spesielt påstørre ventiler.

Gear-opererte ventiler vs. spak-opererte ventiler
Når det gjelder spørsmålet om man skal bruke spak eller gir for å betjene ventilen, er det ikke noe klart svar.Som med mange verktøy, avhenger alt av hva jobben for hånden innebærer.Girdrevne ventiler er sterkere og tar mindre plass.Imidlertid er de generelt dyrere og har flere fungerende deler som kan svikte.Girdrevne ventiler finnes også kun i større størrelser.

Spakbetjente ventiler er billigere og enklere å betjene.De tar imidlertid mer plass og er vanskelige å betjene på større ventiler.Uansett hvilken type ventil du velger, sørg for å sjekke ut vårt utvalg av PVC gir- og PVC-spakstyrte ventiler!


Innleggstid: Jul-01-2022

applikasjon

Underjordisk rørledning

Underjordisk rørledning

Vanningssystem

Vanningssystem

Vannforsyningssystem

Vannforsyningssystem

Utstyrsrekvisita

Utstyrsrekvisita